DACHSER urýchľuje dopravu medzi Spojeným kráľovstvom a EÚ

Nová colná služba Smart Border Connect umožňuje tranzit všeobecného nákladu v porovnateľnom čase ako pred brexitom.

Vďaka novej colnej službe Smart Border Connect poskytuje DACHSER britským vývozcom plynulejší prístup na trh EÚ. Inteligentné logistické riešenie zjednodušuje a urýchľuje colné konanie, a tým znižuje náklady na vývoz.

Smart Border Connect poskytuje spoločnosti DACHSER platformu na rýchlu, spoľahlivú a bezproblémovú prepravu tovaru pre zákazníkov zo Spojeného kráľovstva cez francúzsku hranicu a ďalej do zvyšku Európy, pričom vybavuje aj všetky záležitosti týkajúce sa ciel, daní a poplatkov.
Smart Border Connect poskytuje spoločnosti DACHSER platformu na rýchlu, spoľahlivú a bezproblémovú prepravu tovaru pre zákazníkov zo Spojeného kráľovstva cez francúzsku hranicu a ďalej do zvyšku Európy, pričom vybavuje aj všetky záležitosti týkajúce sa ciel, daní a poplatkov.

V roku 2023 prepravila európska logistická sieť DACHSER v rámci Európy viac ako 64 miliónov zásielok - bez hraníc domáceho trhu, čo znamená, že sa nevykonávalo colné konanie a nevznikali žiadne značné administratívne a regulačné náklady, ktoré sú s ním spojené. Pre členské štáty EÚ znie zberná logistika v rámci Európy ako samozrejmosť. Od vystúpenia Spojeného kráľovstva z EÚ pred štyrmi rokmi to však už neplatí. Je to veľká výzva, pre ktorú spoločnosť DACHSER UK teraz vyvinula vlastné riešenie: Smart Border Connect.

Smart Border Connect je riešenie šité na mieru, ktoré vyvinul DACHSER s cieľom pomôcť vývozcom zo Spojeného kráľovstva minimalizovať dôsledky brexitu pre ich zákazníkov z EÚ. Vďaka predbežnému colnému odbaveniu môžu teraz svojim európskym cieľovým trhom ponúknuť podobné tranzitné časy ako v období pred brexitom.

Alexander Tonn, COO Road Logistics

„Smart Border Connect poskytuje spoločnosti DACHSER platformu na prepravu tovaru v mene zákazníkov zo Spojeného kráľovstva väčšinou cez francúzske hranice a ďalej do zvyšku Európy - rýchlo, spoľahlivo a hladko, pričom vybavuje aj všetky záležitosti týkajúce sa ciel, daní a poplatkov. Pre vývozcov zo Spojeného kráľovstva je to veľká výhoda a pomáha im to udržať si konkurencieschopnosť voči európskym konkurentom,“ komentuje Mark Rollinson, výkonný riaditeľ spoločnosti DACHSER UK.

Predbežné colné konanie na minimalizovanie tranzitného času

Dve rôzne možnosti služby Smart Border Connect - Connect40 a Connect42 - sú založené na použití Incoterms DDP (Delivery Duty Pay). Keďže na základe DDP je za colné poplatky a DPH zodpovedný odosielateľ, zákazník už nemusí platiť za prevzatie zásielky. Tovar sa potom môže doručiť ako vnútroštátna zásielka vo voľnom obehu a bezproblémovo sa začleniť do európskej siete DACHSER s jej spojeniami do všetkých krajín EÚ - bez predĺženia času prepravy alebo administratívnou záťažou. Tieto služby zabezpečujú nielen denné odchody z každého rohu Spojeného kráľovstva, ale aj rýchle spojenie do všetkých krajín EÚ.

„Smart Border Connect je riešenie šité na mieru, ktoré vyvinul DACHSER s cieľom pomôcť vývozcom zo Spojeného kráľovstva minimalizovať dôsledky brexitu pre ich zákazníkov z EÚ“, hovorí Alexander Tonn, COO Road Logistics. „Vďaka predbežnému colnému odbaveniu môžu teraz svojim európskym cieľovým trhom ponúknuť podobné tranzitné časy ako v období pred brexitom.“

„Odkedy sme zaviedli službu Smart Border Connect, zaznamenali sme prudký nárast dopytu zo strany existujúcich aj nových zákazníkov. Mnohí sa rozhodli prijať pre svoje zásielky Incoterms DDP, aby mohli využívať výhody tranzitných časov DACHSER, ktoré sú najkratšie na trhu,“ dodáva Mark Cosgrove, Sales and Commercial Manager pre Spojené kráľovstvo a Írsko.

Podľa Alexandra Tonna „Smart Border Connect nie je zaujímavý len pre Spojené kráľovstvo, ale aj pre tretie krajiny, napríklad na integráciu ďalších krajín mimo EÚ, ako sú Švajčiarsko a Nórsko.“ Bude to mimoriadne zaujímavé, keď spoločnosť DACHSER ešte užšie integruje svoje oblasti podnikania v oblasti európskej logistiky a leteckej a námornej logistiky s cieľom ponúknuť globálne riešenie zbernej prepravy od dverí k dverám. „S nástrojom Smart Border Connect majú tieto skúsenosti potenciál priblížiť staré a nové rozvíjajúce sa trhy na celom svete a zefektívniť ich,“ predpovedá Tonn.

Viac informácií o službe Smart Border Connect nájdete vo videu:

DACHSER celosvetovo
Kontaktujte nás
Kontakt Stefan Koleno PR & Communication • Communications & Marketing