DACHSER uvádza do prevádzky 15 elektrických nákladných vozidiel Renault Trucks

Renault Trucks a DACHSER spolupracujú na postupnej dekarbonizácii cestnej nákladnej dopravy. Poskytovateľ logistických služieb rozširuje svoj vozový park celkovo o 15 vozidiel Renault Trucks. Plne elektrické nákladné vozidlá absolvujú každý pracovný deň prímestské a diaľkové prepravné trasy v siedmich lokalitách DACHSER v Nemecku.

DACHSER zaradil do prevádzky 15 elektrických Renault Trucks.
DACHSER zaradil do prevádzky 15 elektrických Renault Trucks.

DACHSER už používa päť vozidiel Renault Trucks E-Tech D. V súčasnosti prebieha dodanie ďalších siedmych vozidiel tohto typu a troch ťahačov Renault Trucks E-Tech T. Tieto vozidlá sa už používajú v spoločnosti DACHSER v mestách Öhringen, Neuss a Langenhagen.

"Sme presvedčení, že z dlhodobého hľadiska majú budúcnosť len tie spoločnosti, ktoré sa budú držať princípov udržateľnosti," hovorí Alexander Tonn, COO Road Logistics DACHSER. "Chceme prispieť k ochrane životného prostredia a klímy a byť jednotkou v logistickom priemysle prostredníctvom opatrení na mnohých úrovniach. Dôležitú úlohu pritom zohráva uvedenie bezemisných vozidiel do každodennej prevádzky. Spoločnosť Renault Trucks je spoľahlivý partner, s ktorým sa môžeme vydať na dlhú cestu k dekarbonizácii našej cestnej dopravy."

Spoločnosť Renault Trucks je spoľahlivý partner, s ktorým sa môžeme vydať na dlhú cestu k dekarbonizácii našej cestnej dopravy.

Alexander Tonn, COO Road Logistics DACHSER

DACHSER sa v rámci svojej stratégie udržateľnosti a ochrany klímy pripravuje na postupnú transformáciu svojich vozidiel na vozidlá s nulovými emisiami a príslušnú nabíjaciu infraštruktúru. Od 1. januára 2022 spoločnosť získava elektrickú energiu výlučne z obnoviteľných zdrojov. Spoločnosť DACHSER chce postupne zvyšovať počet vozidiel BEV (batériových elektrických vozidiel) a FCEV (vozidiel na vodíkový pohon) v sieti prímestskej aj diaľkovej dopravy v závislosti od výkonu, nabíjacej infraštruktúry a nákladovej efektívnosti.

Spoločné znižovanie emisií CO2

"V spoločnosti Renault Trucks si uvedomujeme, že dlhodobú stratégiu ochrany klímy môžeme realizovať len spoločne," hovorí Frederic Ruesche. "O to viac ma teší, že spolupracujeme so spoločnosťou DACHSER na ďalšom znižovaní emisií CO2 v segmente krátkych a dlhých tratí."

V spoločnosti Renault Trucks si uvedomujeme, že dlhodobú stratégiu ochrany klímy môžeme realizovať len spoločne.

Frederic Ruesche, Renault Trucks

Renault Trucks je prvým a jediným výrobcom, ktorý ponúka celý rad plne elektrických nákladných vozidiel. Od 2,8-tonového ľahkého úžitkového vozidla (LCV) až po 44-tonové nákladné vozidlo na diaľkovú prepravu - každý segment je možné prevádzkovať na elektrický pohon. Okrem toho je Renault Trucks prvým výrobcom, ktorý v duchu udržateľného hospodárstva prerába dieselové vozidlá na elektrické nákladné vozidlá.

DACHSER celosvetovo
Kontaktujte nás
Kontakt Alexandra Cunderlikova PR and Marketing Consultant
return true; } return false; }