Nový DACHSER magazín je tu!

Keď sa spoločnosť pripravuje na nové výzvy, musí si osvojiť agilné myslenie, aby opakovane dokazovala svoju flexibilitu. Ako to DACHSER robí, sa dočítate v najnovšom vydaní nášho magazínu.

DACHSER magazine 02/24

Všetko sa to začína príbehom o úspechu: iniciatíva DACHSER Service und Ausbildungs GmbH vznikla ako reakcia na rastúci nedostatok profesionálnych vodičov nákladných vozidiel – problém, ktorý trápi celý priemysel. DACHSER sa rozhodol sám školiť vodičov, zlepšiť imidž tejto profesie a pomôcť trhu prilákať a dlhodobo udržať nových vodičov. Tento koncept čoskoro priniesol výsledky: DACHSER sa stal jedným z najväčších školiteľov profesionálnych vodičov nákladných vozidiel v Nemecku. Na strane 6 sa dočítate o pobočke Bremen, ktorá je ukážkou toho, že DACHSER je lídrom vo výchove novej generácie vodičov.

Ďalšia výzva, ktorá zasiahla všetkých, prišla pred niekoľkými rokmi: Brexit. Odchod Spojeného kráľovstva z Európskej únie a s tým spojené vystúpenie z jednotného európskeho trhu a colnej únie znamenali potrebu riadiť tok tovaru za úplne nových podmienok. To si vyžadovalo dodatočnú flexibilitu a inovatívne riešenia. Na strane 16 sa dozviete, ako tím DACHSER UK zvláda túto úlohu a akú rolu v tomto príbehu zohráva nové riešenie Smart Border Connect.

Aby sa spoločnosť DACHSER mohla flexibilne prispôsobiť potrebám rôznych odvetví, spolieha sa na rozsiahle portfólio priemyselných riešení šitých na mieru. Jedným z odvetví so špecifickými požiadavkami je móda. Najnovšie trendy musia doraziť do obchodov včas, efektívne a nepokrčené. Značka Digel je jednou z tých, ktoré využívajú služby DACHSER Fashion Logistics. Kľúčovým prvkom celého procesu je na mieru vyrobený kontajner Roll&GOH. Viac o logistických výzvach módneho sveta a ich riešeniach si prečítate na strane 28.

Váš DACHSER magazín

Tieto a mnoho ďalších príbehov nájdete v aktuálnom čísle, ktoré si môžete nižšie stiahnuť. Prajeme príjemné čítanie.

Všetky vydania nášho DACHSER magazínu si môžete pozrieť v našom archíve.

Prihláste sa na odber nášho newslettra a nezmeškajte žiadne novinky.

DACHSER magazine 02/24 PDF (10,02 MB)
DACHSER celosvetovo
Kontaktujte nás
Kontakt Tereza Haraksim