Zmena názvu v Maďarsku po prevzatí spoločného podniku

Od 1. júna 2024 pokračuje bývalá spoločnosť Liegl & DACHSER vo svojej logistickej činnosti pod názvom DACHSER Hungary, ktorá pozostáva z obchodných oblastí l Air & Sea Logistics a Road Logistics s obchodnými líniami European Logistics a Food Logistics. Tento administratívny krok je posledným krokom tejto akvizície, ktorá sa uskutočnila v decembri 2022: nemecký poskytovateľ logistických služieb vtedy odkúpil zvyšný 50 % podiel bývalého spolumajiteľa v týchto spoločnostiach.

Od 1. júna 2024 pokračuje bývalá spoločnosť Liegl & DACHSER vo svojej logistickej činnosti pod názvom DACHSER Hungary, ktorá pozostáva z obchodných oblastí Letecká a námorná logistika a Cestná logistika s obchodnými líniami Európska logistika a Potravinová logistika.

Spoločnosť DACHSER Hungary bola založená v roku 1999 a zo začiatku sa zameriavala na dodávky a skladovanie spotrebiteľského tovaru a priemyselných výrobkov. V roku 2006 sa maďarské portfólio rozšírilo o služby leteckej a námornej prepravy. V priebehu roka 2008 sa pridali aj aktivity v oblasti logistiky potravín. Dnes spoločnosť zamestnáva takmer 400 zamestnancov na siedmich miestach v Maďarsku, aby zabezpečila rýchly a efektívny presun tovaru a surovín v Európe a vo svete.

Táto spoločnosť je plnohodnotným členom siete DACHSER v Maďarsku a používa jednotný IT systém, ktorý používajú všetky pobočky spoločnosti na celom svete, takže ani predchádzajúca akvizícia, ani súčasná zmena názvu nespôsobuje žiadne prerušenie práce, nevyžaduje si osobitný prechod ani väčšie výdavky. "Pre našich klientov DACHSER nie je len meno, ale osobná skúsenosť: vedia, že pracujeme flexibilne, efektívne a spoľahlivo, poznajú našich zamestnancov, na ktorých sa môžu spoľahnúť, a zároveň vnímajú, že najmodernejšie technológie pomáhajú nielen nám, ale aj im," povedal Péter Szabó, country manager pre oblasť Road Logistics. "Počas dynamického vývoja spoločnosti DACHSER v Maďarsku, ktorý trvá už štvrťstoročie, sme teraz urobili ďalší krok - a pokračujeme ďalej pod novým názvom, ale na základe overených postupov."

Brána do sveta

"DACHSER Air & Sea Logistics pôsobí v Maďarsku už takmer dve desaťročia, aby domácim výrobcom a obchodníkom otvorila dvere na svetový trh," dodal György Tamás, bývalý country manager pre oblasť Air & Sea Logistics. "Strategickým cieľom DACHSER je celosvetová realizácia integrácie, doručovanie od dverí k dverám, na ktorej sa DACHSER Hungary aktívne podieľa už pod novým názvom."

DACHSER celosvetovo
Kontaktujte nás
Kontakt Stefan Koleno PR & Communication • Communications & Marketing